Rybářský kroužek ve školním roce 2023-24

Bližší informace pro dětské zájemce o získání rybářského lístku ve školním roce 2023 - 2024.
Upozorňujeme všechny dětské zájemce (do 15 let do konce roku 2024) a jejich rodiče/zákonné zástupce, že v měsíci říjen zahajujeme výuku rybářského kroužku ve školním roce 2023 - 2024. Pokud v tuto chvíli u Vás dozrává rozhodnutí stát se rybářem, je nejvyšší čas podat přihlášku k přijetí za člena. Konečný termín pro její podání byl stanoven na 30. září 2023!

Popis postupu a náležitostí nezbytných k získání rybářského lístku a členství v rybářském svazu jsou zveřejněny na našem webu na hlavní stránce pod úvodním obrázkem v barevném panelu „JAK SE STÁT RYBÁŘEM“ kliknutím na tlačítko ZOBRAZIT VÍCE2.
Na této stránce naleznete podrobnosti v části „Nezletilý člen“ a také odkaz na přihlášku formou e-mailu, což je nejrychlejší a nejefektivnější cesta k jejímu podání.

První
informativní schůzka rodičů uchazečů proběhne 1. týden v říjnu 20231 na rybářském srubu u Vinohradského rybníka - v klubovně MRS PS v Uherském Brodě. Během přibližně hodinového setkání budou poskytnuty nejdůležitější organizační informace a také zodpovězeny Vaše případné dotazy.

Činnost kroužku samotného bude zahájena v
listopadu 20231 na stejném místě. Výuka bude probíhat zpravidla ve čtvrtek v odpoledních hodinách3.

  
Upozornění pro rodiče školáků 2-3 tříd!
Stanovy MRS z.s. sice umožňují [nezletilé] členství od 8 let věku4, nicméně je na zvážení, a zde bychom apelovali zejména na zodpovědné uvážení rodičů, zda s členstvím Vašeho dítěte nebude vhodné počkat ještě jeden rok. Totiž pro účelnou úroveň výuky je zapotřebí, aby uchazeč měl
dostatečně osvojeno čtení a zejména psaní. Naši lektoři nemají nazbyt prostoru k tomu, aby se mohli věnovat individuální výuce žákovi s nedostatečnou automatizací písemného projevu. A to je pro to, aby se učení v kroužku nestalo pro obě strany mučením, klíčové. Po zkušenostech z předchozích ročníků, považujeme za nutné na toto úskalí upozornit.

Přijatí uchazeči kroužku budou učebními publikacemi a pomůckami vybaveni, některé potřebné materiály najdete také zde:
Bližší podmínky pro výkon rybářského práva2 a testy na procvičení2.
Doporučujeme také nahlédnout na stránku s výpisem související právní problematiky2.

Petrův zdar!
Výbor PS Brno z.s. PS Uh. Brod

1 - přesný termín bude upřesněn.
2 - odkaz, kliknutím na zvýrazněný text dojde k přesměrování na příslušnou stránku.
3 - čas bude upřesněn podle počtu zájemců.
4 - § 6 odst. 7 stanov MRS z.s.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.